16 april 2012

Inloophuis Velp

Vanmorgen dienst gehad in de Oude Jan in Velp; vanmiddag even wat bijgeslapen na een heel zware week. Aan het einde van de middag naar het inloophuis 't Trefpunt in Velp-Zuid. daar wordt gekookt, vanmiddag. En vanaf 17 uur kun je komen en aanschuiven. Om half zes gingen we met tien mensen aan tafel. En ik moet zeggen: er was voortreffelijk gekookt. Sjongejonge, zulke heerlijkheden had ik niet verwacht. Eerst een prachtig gevulde champignonsoep met balletjes. Dan diverse gemengde salades: zoet, met abrikozen en zo, en hartig. En bleekselderij erbij. En als hoofdgerecht een varkenshaasje en/of een bal gehakt, met gebakken aardappels, sperciebonen en een verrukkelijke knoflooksaus. En als toetje chocolade vla en blanke vla met slagroom. Het was de eerste kookhappening daar; de kosten kwamen uit op € 4 per persoon.

Twee vrouwen hebben gekookt; ik heb met een andere vrouw later afgewassen. De kwaliteit was enorm hoog, ook van het afwassen. Hoewel de bekende sponsjes nog ontbreken, maar dat wordt goedgemaakt. Bijna alle meeëters zitten ook op het smartlappenkoor van Velp-Zuid, het Iesselkoor. Tijdens de maaltijd kwam wijkagent Harrie Jansen nog even binnen kijken. Het huis is open op zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10-17 uur - en nu was het dus om 18 uur óók nog open. Hij bracht een jonge agent mee, die bij hem stage loopt. Het is fijn dat er goed contact met hem en z'n collega's is, en dat ze af en toe even komen checken of alles OK is. We zitten nog wel wat te rommelen met pannen en bestek; mensen brengen eigen spullen mee, en dat is niet steeds handig. We moeten zelf iets op de kop tikken, lijkt me. Verder heeft de gemeente Rheden de startsubsidie aan ons overgemaakt, zodat we nu, een maand na de start, kunnen gaan werken aan tv en internet.

We hebben allerlei activiteiten aangekondigd, maar die zijn nog niet door de media gepubliceerd, helaas. Dat valt altijd tegen, hoe er met een persbericht wordt omgegaan. Ik zal het programma even laten zien:

Tijdens de openingstijden is er een kledingbeurs; hier wordt tegen een kleine vergoeding goede, gebruikte kleding aangeboden. Aanbieden of inleveren van gebruikte kleding graag via tel. 026-3648325.

Nieuwe activiteiten:

Dinsdagmorgen 10-12 uur: naaiclub; samen kleding maken. Geen naailes.
Dinsdagmiddag 14-16 uur: jokeren
Donderdagmorgen 10-12 uur: handwerken, kaarten maken, etc.
Donderdagmiddag 14-16 uur: klaverjassen
Vrijdagmorgen 10-12 uur: klaverjassen
Vrijdagmiddag 14-16 uur: jokeren
Zondagmorgen 10-12 uur: spelletjes aan tafel
Zondagmiddag 17 uur: samen koken.
Wie mee wil eten: graag tot vrijdagmorgen opgeven via inloophuisvelp@gmail.com of via tel. 026-3648325. De kosten zijn € 4 per persoon.
Meer informatie: Ton & Anneke Nieumeijer, tel. 026-3648325

Geen opmerkingen: